coffeegrowers.dk

Hvor Stammer Kaffe Fra? Se Om Charles Tante Taler Sandt

Skrevet d. 28. May 2020
Canva.com

Hvis du har set den gode gamle film med Dirch Passer og Ove Sprogøe, der hedder Charles Tante, så tror du måske, at kaffe stammer fra Brasilien. Det er dog ikke alle kilder, der er lige enige omkring den påstand.

Donna Lucia d'Alvadorez udtaler flere gange: Jeg er fra Brasilien, du ved, der hvor kaffen kommer fra….. Men

Hvor stammer kaffe fra? De fleste kilder peger på, at kaffe stammer fra Etiopien i Østafrika. Her er der legender om fårehyrden Kaldi, der i det 9. århundrede opdagede, at hans geder blev fulde af energi, når de spiste kaffebønner. Brasilien er dog verdens største producent af kaffe, og de vil sikkert også gerne tage patent på titlen.

Når det kommer til, hvor kaffen stammer fra, er der utallige vandrehistorier, legender og fakta. Kaffe er noget utrolig mange af os holder af, og kaffen har en lang og smuk historie. Nogle af de første beviser for, at man har drukket kaffe er fra Yemen i det 15. århundrede.

Kaffen spredte sig hurtigt videre rundt til Mekka, Kairo, og videre rundt i mellemøsten. Der kan hurtigt blive slynget en masse lande og kontinenter ud, når det kommer til, hvor kaffe stammer fra.

Vi vil ikke gøre os til kilde over, hvor det præcist stammer fra, men op gennem 1500- og 1600-tallet blev kaffe hurtigt meget berømt, og man kunne finde det de fleste steder i verden.

Kaffeplanten er en tropisk plante, og kaffe bliver derfor primært produceret i tropiske lande.

Nogle af de fem-seks største coffee growers i verden er: Brasilien, Etiopien, Vietnam, Colombien, Indonesien og Honduras. Der er god spredning på, hvor i verden de laver meget kaffe, men det er altså primært i de meget varme lande.

Hos Cofeegrowers.dk har vi selv været et smut i Sydamerika og rettere sagt Colombien og besøge nogle af de såkaldte kaffeplantager. Dette er en kæmpe industri, men det er også fantastisk at færdes i nogle af disse plantager, som er både smukke, hyggelige og så kan man få frisk kværnet kaffe.

Hvis du er kaffeentusiast ligesom os, så vil vi løbende skrive en masse artikler om kaffe, og alle de forskellige typer kaffedrikker der efterhånden er. Ja, når det kommer til kaffe, er der et helt univers at blive klog på.

Hvis du endnu ikke har opdaget den komplekse kaffeverden, så byder vi dig velkommen til vores blog, og håber, at du vil følge os i fremtiden til en masse artikler om kaffe.

Tak fordi du læste med.

avXperten

Vi vil også gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en danskejet webshop, der sælger elektronisk udstyr.

Selvom vi ikke bor i et klima, hvor det er varmt nok til at have sin egen kaffeplantage, så kan sommeren godt blive en hed affære. Så hvis du vil forberede dig til varmen, så kan du eksempelvis finde en billig ventilator til at få lidt falsk blæst inden døre, når varmen kommer snigende. Vi takker for støtten.

Næste indlæg
Caffé latte er gået fra at være en lidt eksotisk form for kaffevariant til i dag at være noget, som du kan få på de fleste cafeer og restauranter. Drikken, der også kaldes for espresso latte, er i dag en af de mest popu…
En Latte Macchiato kan også kaldes for den store udgave af en Espresso Macchiato. Mængden er nemlig den store forskel på disse to klassikere, men man tilsætter ofte også både mælk og mælkeskum i en Latte Macchiato. Hvad…
Grunden til at de fleste drikker kaffe, er selvfølgelig kaffens fantastiske evne til at gøre os mere friske i løbet af en lang arbejdsdag, og selvfølgelig smagen. Kaffe indeholder nemlig en masse naturligt koffein som v…
Elsker du at udforske nye typer af kaffe, eller bestiller du altid den samme filterkaffe? Nogle gange kan man godt ende på en lækker café, hvor de ikke lige har din vante Merrild 103 mellemristet. Kan du ikke få, hvad du…
Hvis du har søgt på, hvad er instant kaffe - så gætter jeg på du er helt ny i kaffe-verden, men ved du hvad! det er faktisk også helt okay!  Det er ligesom om, at man forventer at alle bare ved alt om kaffe, der er…
18. June 2020
En espresso macchiato er et espresso shot med mælkeskum. Den adskiller sig fra en latte macchiato ved at have en mindre mængder, og en latte macchiato er med både med tilsat mælk og mælkeskum. Vi har skrevet om rigtig …
At finde hoved og hale i kaffens verden kan være lidt af en udfordring for nogle. Og det er der en grund til. Der findes nemlig mange forskellige varianter af kaffedrikke, både med- og uden mælk. I denne artikel vil vi t…