coffeegrowers.dk

Hvor Stammer Kaffe Fra? Se Om Charles Tante Taler Sandt

Skrevet d. 28. May 2020
Canva.com

Hvis du har set den gode gamle film med Dirch Passer og Ove Sprogøe, der hedder Charles Tante, så tror du måske, at kaffe stammer fra Brasilien. Det er dog ikke alle kilder, der er lige enige omkring den påstand.

Donna Lucia d'Alvadorez udtaler flere gange: Jeg er fra Brasilien, du ved, der hvor kaffen kommer fra….. Men

Hvor stammer kaffe fra? De fleste kilder peger på, at kaffe stammer fra Etiopien i Østafrika. Her er der legender om fårehyrden Kaldi, der i det 9. århundrede opdagede, at hans geder blev fulde af energi, når de spiste kaffebønner. Brasilien er dog verdens største producent af kaffe, og de vil sikkert også gerne tage patent på titlen.

Når det kommer til, hvor kaffen stammer fra, er der utallige vandrehistorier, legender og fakta. Kaffe er noget utrolig mange af os holder af, og kaffen har en lang og smuk historie. Nogle af de første beviser for, at man har drukket kaffe er fra Yemen i det 15. århundrede.

Kaffen spredte sig hurtigt videre rundt til Mekka, Kairo, og videre rundt i mellemøsten. Der kan hurtigt blive slynget en masse lande og kontinenter ud, når det kommer til, hvor kaffe stammer fra.

Vi vil ikke gøre os til kilde over, hvor det præcist stammer fra, men op gennem 1500- og 1600-tallet blev kaffe hurtigt meget berømt, og man kunne finde det de fleste steder i verden.

Kaffeplanten er en tropisk plante, og kaffe bliver derfor primært produceret i tropiske lande.

Nogle af de fem-seks største coffee growers i verden er: Brasilien, Etiopien, Vietnam, Colombien, Indonesien og Honduras. Der er god spredning på, hvor i verden de laver meget kaffe, men det er altså primært i de meget varme lande.

Hos Cofeegrowers.dk har vi selv været et smut i Sydamerika og rettere sagt Colombien og besøge nogle af de såkaldte kaffeplantager. Dette er en kæmpe industri, men det er også fantastisk at færdes i nogle af disse plantager, som er både smukke, hyggelige og så kan man få frisk kværnet kaffe.

Hvis du er kaffeentusiast ligesom os, så vil vi løbende skrive en masse artikler om kaffe, og alle de forskellige typer kaffedrikker der efterhånden er. Ja, når det kommer til kaffe, er der et helt univers at blive klog på.

Hvis du endnu ikke har opdaget den komplekse kaffeverden, så byder vi dig velkommen til vores blog, og håber, at du vil følge os i fremtiden til en masse artikler om kaffe.

Tak fordi du læste med.

avXperten

Vi vil også gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en danskejet webshop, der sælger elektronisk udstyr.

Selvom vi ikke bor i et klima, hvor det er varmt nok til at have sin egen kaffeplantage, så kan sommeren godt blive en hed affære. Så hvis du vil forberede dig til varmen, så kan du eksempelvis finde en billig ventilator til at få lidt falsk blæst inden døre, når varmen kommer snigende. Vi takker for støtten.

Næste indlæg
Kært barn har mange navne, dette gør sig også gældende for en Café au Lait. Den hedder også, som nok er det bedst kendte i Danmark for en: Café Latte, hvilket kommer fra Italien eller for en: Café con Leche fra S…
Hvordan man kan lide sin kaffe, er selvfølgelig en smagssag, dog er der nogle retningslinjer for hvor meget kaffe du bør bruge.Mange kaffeproducenter anbefaler bestemte mængder til én kop kaffe.Du kan dog ofte indstille …
Når man hører begrebet "en kop kaffe" kan det være en smule svært at vide hvor meget der er tale om.For generelt set kan en kop kaffe nemlig være meget forskellig afhængig af hvor man køber den, eller hvor store mængder …
En café latte er en særligt populær kaffedrik, som mange vælger når de er ude på café og kaffebar.Du kan nemt lave en billig kop café latte derhjemme og endda på flere forskellige måder, så der skal også nok være en nem …
Kaffe er en uvurderlig del af rigitg mange danskeres hverdag, og vi kender alle mindst et par stykker, der knapt kan komme gennem deres morgen uden lige at indtage mindst et par kopper af det sorte guld. Men hvor meget k…
Når du gener vil have en rigtig god kop kaffe, så kan stempelkaffe faktisk være en nem og billig måde at få en dyb og aromatisk kaffeoplevelse. Det er en rigtig god ide selv at kværne kaffebønnerne fra for at købe k…
Der er forskel på, hvor mange kalorier du får indenbords, når det kommer til kaffe. Det er nemlig helt afhængigt af, hvilken form for kaffe du drikker, hvor meget du drikker af den og om du kommer mælk i eller ej.Drikker…